Over ons


Van kapper tot groothandel in verpakkingen.


In 1975 begon Thomas Harco zijn eerste kapsalon in Amsterdam op het Delflandplein en in de daaropvolgende jaren volgde de opening van een achtal vestigingen in de hoofdstad maar ook verder in Noord-Holland.

Geïnspireerd door de diversiteit aan verpakkingen die in de kappersbranche werd toegepast, was het in 1992 dat in Purmerend een bedrijfhal werd gebouwd en vond vervolgens in 1994 de oprichting plaats van Harcotom B.V., groothandel in kunststof jerrycans en aanverwante producten.


Al spoedig waren meer kubieke meter noodzakelijk voor de volumineuze producten en werd in 1996 de bouw van een 2e hal noodzakelijk.

Een jaar later werd de kapperszaken en -groothandel verkocht en kon alle aandacht uitgaan naar de verdere ontwikkeling van het bedrijf Harcotom.


Het assortiment en de verkoop van verpakkingsproducten breidde zich snel uit met ondermeer emmers, flessen, verstuivers, vaten, petflessen, IBC`s, blik en doppen.


Door deze ontwikkelingen was er nog meer ruimte nodig en op het nieuwe industrieterrein Baanstee-Noord in Purmerend vond Harcotom in 2015 de grond voor de 11.000 m² die nodig was voor een nieuw en hoogwaardig bedrijfsgebouw.

Een eigen productielijn was een volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.


In 2018 bleek het hoogwaardig bedrijfsgebouw alweer te klein en werd er nog eens 5.000 m² bijgebouwd.


De PET productie liep zo goed dat werd besloten om deze in een apart bedrijf te gaan doen zodat Harcotom zich nog beter kon

focussen op de handel in verpakkingen.


Dit resulteerde dat in 2021 er nog eens 5.000 m² werd bijgebouwd.


Iveco
IMG_0719